Vanaf 18 maart 2024 moeten kandidaat-huurders voor sociale woningen hun dossiers actualiseren, waarbij ze bevestigen dat ze nog steeds geïnteresseerd zijn en aan de inschrijvingsvoorwaarden voldoen. Wie niet reageert of documenten mist, wordt geschrapt. De termijnen zijn 30 dagen voor een eerste reactie en 15 dagen na een herinneringsbrief. 

Dit kan zowel digitaal als op papier. Na actualisatie blijft online toegang tot en aanpassing van het dossier mogelijk. Bij problemen kunnen huurdersbonden of de toezichthouder worden geraadpleegd.

Heb jij nog het juiste contract voor energie?

We krijgen vaak te horen dat de kosten voor energie oplopen. Wil jij graag weten of je momenteel het beste contract hebt dat bij jouw verbruik past? Doe dan de V - test! Hier krijg je een overzicht van de verschillende leveranciers en de contracten die bij jou passen. 

Besparen op je energiefactuur!

Klik op het boekje om de tips te bekijken! 

24 tips die je kunnen helpen... 

Aankoop energiebesparende toestellen

Wist je dat je bij Fluvius een aankoopbon kan aanvragen van 250 euro om een nieuw toestel aan te kopen? Bekijk snel of je in aanmerking komt en vraag jouw bon aan! 

Bang dat je waterfactuur hoog zal zijn? 

Met de link hiernaast kan je een simulatie maken van jouw factuur. Zo kan je zelf je verbruik opvolgen. 

De energiescan

Huur jij een woning? Dan kan je vragen of ze jouw huis komen 'scannen'. Een medewerker komt langs om tips te geven hoe je jouw huis duurzamer kan maken.